کوچینگ شاه کلید قفلهای زندگی (قسمت آخر)
همانطور که در مقالات قبل گفتم کوچینگ به افراد کمک میکند تا از میان شک و دودلی، تاریکی و ابهام زندگی عبور کنند و بتوانند به مقصد نهایی برسند و به موفقیت دست پیدا کنند. یک کوچ خوب کار خود را با مشخصکردن چشمانداز خود شخص شروع میکند و سپس کمک میکند تا او به سمت اولویتبندی چیزهایی که در رسیدن به آن چشمانداز مهمترین است، هدایت شود.
مهارتهای اصلی یک کوچ
هفت مهارت اساسی و اصلی یک کوچ به شرح زیر است:
- اعتمادسازی
- به چالش کشیدن باورهای ذهنی
- جستجوی شفافیت مسیر یا برنامه
- اجرای بیکموکاست
- ارائه بازخورد مؤثر
- بهکارگرفتن پتانسیلها و استعدادهای نهفته
- پیشروی از خوب به عالی
موفقیت تمام کوچها از درون به بیرون است و زمانی که یک کوچ این مهارتها را درونی کرده و بهعنوان یک الگو با آن زندگی کند حتماً در مسیر کوچینگ موفق میشود.
1-اعتماد سازی
قابلاعتماد بودن اولین اصل کوچینگ ویک الزام بیچونوچرا و مهم است. همانطور که میدانید بهدستآوردن اعتماد بسیار سخت و زمانبر است؛ اما ازدستدادن اعتماد بسیار آسان و سریع اتفاق میافتد.
2-باورهای ذهنی را به چالش بکشید
یک کوچ به افراد کمک میکند تا بتوانند باورهای ذهنی را که باعث شده محدودیتهایی در مسیر پیشرفتشان ایجاد کنند را شناسایی و تغییر بدهند و با زیرسؤالبردن باورهای ذهنی نادرست و محدودکننده کمک میکند که افراد فرصتی برای بالابردن خودآگاهی، تغییر و بهبود مستمر به دست بیاورند.
3-شفافیت مسیر و برنامه را بجویید!
یکی از مهارتهای کلیدی کوچینگ این است که به افراد برای یافتن مقصود و هدفشان در زندگی کمک می کند وقتی افراد هدف و مسیر زندگیشان را پیدا کنند، میتوانند به استعدادهای نهفته خود دست پیدا کرده و با طراحی زندگی خود باعث کمرنگشدن دخالت نیروهای بیرونی شده و از وقت و زمانشان به نحو بهینه برای رسیدن به اهدافشان استفاده نمایند.
4- اجرای بی کم وکاست
یک مسئولیت کلیدی کوچ کمککردن به افراد بهمنظور پر کردن فاصله بین تعیین اهداف و به اجرا درآوردن آن که همان شکاف اجرایی است، میباشد و متأسفانه شکاف اجرایی از بزرگترین چالشهای افراد میباشد.
5-بازخورد موثر ارائه دهید
در کوچینگ ابتدا از افراد خواسته میشود که به خود بازخورد بدهند و
پس از آن کوچ این سؤال را از فرد میپرسد که ” آیا میتوانم به شما چند مشاهده و پیشنهاد ارائه بدهم: در صورت موافقت به ارائه بازخورد میپردازد بازخوردی که تمرکز بر نقاط قوت فرد داشته و سپس ایجاد انگیزه و امید میشود نه اینکه به آنها صدمه بزند و باعث تضعیف روحیه گردد.
6- به کار گرفتن پتانسیلها و استعدادهای نهفته !
یک کوچ باید بداند که چگونه میتواند به افراد کمک کنند تا آنها بتوانند به استعدادها و توانمندیهای نهفتهشان دست پیدا کنند.
7-پیشروی از خوب به عالی
کوچ باید بتواند در حرکتدادن و پیشرفت افرادی که خوب هستند و هنوز عالی نشدهاند تمرکز کرده
و به آنها جهت بهبود مستمر کمک کند و به عبارتی کوچ توانایی آن را دارد که کمک کند تا افراد از جایی که هستند به نقطه مطلوب خود برسند
و در پایان به قول استفان کاوی:
کوچها نه زاییده میشوند و نه ساخته میشوند. کوچهای خبره و عالی انتخاب میکنند که خبره و عالی باشند.
داستان کوچینگ من رو بخونید، کلیک کنید!
درباره فرزانه صادقیان
نویسنده مقالات وب سایت لایف کوچ رتبه 1 کنکور سراسری بهتون کمک میکنم تا به بیش ترین حد توانمندی خودتون برسید!
نوشته های بیشتر از فرزانه صادقیان
دیدگاهتان را بنویسید